Bu sayfayı yazdır

Pvc Döşeme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Zemin cilalama ve zemin temizliği işlemleri uygulanan yüzeylerde dış etkilere, korozyona, çizilmelere karşı zararları önleme özelliği taşımaktadır ve uygulama yapıldığı her türde yüzeyin yıllar boyu yeniliğini ilk günkü gibi koruduğu ve uzun sürede bakımlı kalmasını, daha estetik olmasını ve daha kolay temizlenebilir olmasını sağlamaktadır.

Genellikle ahşap malzemeler üzerinden bahsedilen ve ön planda olan zemin cilalama işleri sadece bu malzeme için değil, diğer sert ve yumuşak zeminler için de geçerlidir. Buna göre diğer bazı malzemeler için örnek vereceğimiz zemin cilalama işlemlerinde başlıca iki cilalama işlemi karşımıza çıkar.

Bunlardan birincisi, kristalize zemin cilalama yöntemidir.  Zemininizin dayanıklılığını ve parlaklığını size daha çok hissettiren bu yöntem kalsiyum karbonat içeren mermer, traverten gibi el değmemiş taşlara uygulanan kristalize zemin cilalama  yöntemidir. Bu yöntemin yapılışı zordur ve uğraş gerektirmektedir. Ortalama cila ömrü kullanıma göre değişim göstermektedir ve evlerde üç yıl, işyerlerinde ise bir yıldır. Bu yöntemin avantajı ise uygulanılan yüzeyde zeminin bakımının çok daha kolay olmasıdır.

İkinci yöntem ise polimer bazlı cilalarla uygulanan yöntemdir. Polimer cilalar kendi kendine parladığı için herkes tarafından yapılabilen cilalardır. Dayanıklılığı diğer deyimle ömrü kristalize yöntemine göre çok daha azdır. Fakat özellikle PVC kaplı zeminler de kullanılabilen  tek zemin cilalama yöntemidir.

Bu iki tip cila uygulandığı zemine kayganlığını kaybettirir. Zemin cila sert taş zeminlerde uygulanan ve etkili olan bir ciladır. Bu yüzeylerde kullanabilecek en verimli zemin cila, kristalize zemin ciladır. Bunun dışında kullanılabilecek farklı cilaların uygulama sonrası dezavantajları olacaktır.

Ortaya çıkan bu tarz yöntemlerin ışığında zemin ömürleri uzamakla beraber halen ortalama zemin cilalama süresi için belirli bir kesinlik yoktur. Bu durum zeminin kullanım sıklığına, malzemesinin kalitesine ve kirlenme oranı gibi detaylara bağlıdır. Bu tarz sorunları gidermek için uygulayacağınız zemin cilalama işlemleri sonucu estetik ve daha bakımlı bir zemine kavuşabilirsiniz. Göz alıcı zeminlere sahip olmak çok kolay. Tek yapmanız gereken işinde ehil firmalar ile birlikte çalışmak

Kaynak: Ev Bilgi